Afveje: Maraton, løb og triatlon

100 km-løb hver måned i 2019

I 2019 vil jeg forsøge at gennemføre et 100 km.-løb hver måned. (Ja ja, udover de andre målsætninger jeg har, herunder en masse maraton og et par ironman-triatlonstævner).

100 km løb

Hvorfor løbe 100 km-løb hver måned i et år?

Jeg har nu to år på stribe gennemført mere end 100 maraton, så der skal noget andet ind. Jeg vil helst ikke sige, at et maraton er nemt eller for nemt, der er altid 42,195 km. på et maraton og det er langt nok til, at distrancen skal respekteres; men medmindre jeg har lavet noget dumt op til et maraton eller får en hjerneblødning og løber for hurtigt fra start, så er et maraton ikke længere en større udfordring for mig. Jeg har løbet adskillige maratonløb, hvor jeg udelukkende har drukket vand undervejs. Men 100 km.!

100 km. kræver omtanke, planlægning og fokusering.
Først og fremmest skal jeg have tanker på hvad jeg spiser og drikker. Jeg kan ikke gennemføre kun på vand og jeg kan ikke gennemføre udelukkende på energidrik og gels. Så er jeg faktisk sikker på, at jeg ikke gennemfører.

For mig kræver 100 km. også en del ekstra forberedelse end maraton. Et maraton er gerne oversået på 3,5 – 4,5 timer, mens 100 km. er 10-12 timer, selv de flade dermed kan været nå at skifte adskillige gange og det kan og skifte flere gange mellem lys og mørke sådan, at der skal løbes med lygte i flere omgange.

Mest sørgeligt er det med de 100 km-løb, der kræver at man skal slæbe rundt på en masse udstyr (telefon, vandflaske, folie nødtæppe m.m.). Jeg gider ikke slæbe rundt på alt det udstyr.

Planlagte 100 km-løb oversigt

Januar: Ringkøbing Fjord Cannonball 100 km
Februar: Horsens 100 km
Marts:
April: Hollufgård Cannonball Marathon
Maj: WHEN 100 🇩🇪
Juni:
Juli:
August: Viborg 100 km eller Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt
September:
Oktober: Tauberal 100 🇩🇪
November:
December:

Jeg har brug for flere 100 km-løb, meget gerne med runder på op til 10 km.

RelatedPost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *