Afveje: Maraton, løb og triatlon

Midnight Sun Marathon beretning

Nogle løb er så heldige og dygtige i deres markedsføring at det bliver nævnt igen og igen på lister over gode, specielle løb. Midnight Sun Marathon er et af de maratonløb som i årevis dukkede op i diverse lister over maraton, som man bare måtte deltage i.

Det lyder også som noget særligt, at løbe i midnatsolen langt imod nord. Desværre var virkeligheden noget ganske andet.

Midnight Sun Marathon
Midnight Sun Marathon

Da jeg deltog i Midnight Sun Marathon 2018 var det gråvejr. Det var koldt og meget blæsende, så jeg måtte inden løbet købe mig en hue (det havde jeg ikke pakket til et løb i junimåned). Det blev også regnvejr flere gange i løbet af mit maratonløb.

Midnight Sun Marathon løbsberetning

Maratonløbet starter kl 21:30 og er to halvdele. Den første halvdel er på den ene side og cirka ved halvmaraton vender man tilbage til startområdet og løber så i den anden halvdel (som så bliver samme rute som halvmaratonløberne).

Midnight Sun Marathon profil 2018
Grafik: Midnight Sun Marathon profil 2018

Som det fremgår af profilen er løbet ikke fladt og det er ikke kun den høje bro der er et par ekstra stigninger undervejs på maratonløbet.

Desværre starter halvmaraton to timer efter maratonløbets start og bruger sidste del af ruten for Midnight Sun Marathon. Dermed bliver maratonløberne rendt over ende af hurtige halvmaratonløbere til stor gene for begge grupper.

Midnight Sun Marathon rutekort 2018
Midnight Sun Marathon rutekort 2018

Midnight Sun Marathon rutekort

Jeg var vist noget omkring 26-27 km inden den første halvmaratonløber kom forbi mig (med bileskorte) heldigvis var på det på en almindelig bilvej. Senere da ruten gik på cykelsti kom flere og flere halvmaratonløbere forbi mig og der var så mange af dem, som løb ind i mig, at jeg opgav at tælle.

Det mest frustereden ved alle de løbere var, at de fleste af dem bar en t-shirt der fortalte at de var fra den lokale løbeklub – Tromsø Løpeklubb – hvilket vil sige, at de næsten ingen transport havde haft til eller fra løbet, har direkte gavn af os løbeturister; men alligevel skal de løbe ind i os.

Jeg havde haft 7 timers transport fra Kastrup Lufthavn til Tromsø (flyskift i Tronheim og mellemlanding uden flyskifte i Bodo).

Min sluttid: 3:34:22

Midnight Sun Marathon er et AIMS-certificeret løb
Makstid for Midnight Sun Marathon: 5 timer og 30 minutter.
Maraton deltagere: 1246 i 2018
Pris: 850 norske kroner.
www.msm.no

Byen Tromsø

Midnight Sun Marathon foregår i den norske by Tromsø. En meget, meget lille norsk by som lever af turister. Der er ikke mange hoteller m.m. så fra byens lufthavn går der busser rundt i byen mere eller mindre forbi byens hoteller og du kan bare fortælle buschaufføren hvilket hotel du skal til, så fortæller han, hvornår du skal af bussen.

Byen er også så lille at selvom der er stopsteder for bussen, hvor man skal stige på, så kan man stå på bussens rute og se så tilpas rejseklar ud, at han stopper for dig sådan, at du kan komme til lufthavnen.

På opløbsstrækningen er der en Burger King, som har åbent så sent, at maratonløberne kan bruge god tid på ruten og alligevel gå derind efter løbet og spise.

Byen Tromsø har én “lang” butiksgade og det er også den, som er start og opløbsstrækning for løbet.

Tromsø har også tre-fire supermarkeder inde ved løbsområdet (start og stop er samme sted) og messen foregår i en bygning der kan ses fra startområdet. Husk dog, at butikker i Norge har lukket om søndagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *