Afveje: Maraton, løb og triatlon

Macao Marathon

I 2018 var Macau Galaxy Entertainment International Marathon én rute med lidt af de sidste kilometer som skulle løbes to gange. Tidligere har løbet været to gange den samme halvmaraton.

Der er start kl 6:00, som var i mørke da jeg deltog i løbet, men der er gadelys, som du behøver ingen lygte.

Macao Marathon rute
Efter 3 km. kommer du til den første bro, der fører dig fra starten i Taipa over til Macao, hvor man løber omkring Macao Tower og andet end man efter 15 km. løber over en anden bro retur til Taipa, hvor resten af løbet foregår.


Det er fascinerende at løbe på de to broer; men resten af løbet af faktisk temmelig kedelig. Der er ingen tilskuere! Da jeg løb var der fire eller fem udklædte mænd, som dansede lidt til deres medbragte musik.. ellers ingen underholdning.

Først efter 41 km. blev der klappet og heppet. Og det var fra et par andre løbere.

Løbet startede og stoppede på det olympiske stadion.

Der er fælles start sammen med halvmaraton. Da jeg deltog var der ingen opdeling i starten.. hverken mellem maraton eller halvmaraton og ej heller i forventet sluttid.

Makstid: 5 timer. Og det er 5 timer og 00 minutter brutto!
Der var mange, mange, som ikke nåede tidsgrænsen da jeg deltog. Og er du altså DNF – ingen du får lov til at fortsætte. (Jeg elsker det!).

Pris: 400 Macao Dollars (cirka 325 danske kr)


Hvad er Macao og hvad er Macao?

Macao er en tidligere portugisisk koloni grænsende op til Kina. I 1999 valgte portugiserne at overgive Macao til Kina i samme stil som briterne to år tidligere havde overdraget Hong Kong til Kina.

Macao og Hong Kong er begge meget små geografiske områder med kyst og er så tæt på hinanden geografisk at der i 2018 blev åbnet en cirka 56 km. lang broforbindelse mellem de to.

Såvel Macao og Hong Kong er særlige områder af Kina, som almindelige kinesere skal have særlig tilladelse til at besøge. Mens vi som danskere (og svenskere) frit kan rejse til begge uden visum, som vi ellers skal have for at besøge “fastlandskina”.

Det kan varmt anbefales at besøge begge “lande” når du er derover. Fx. kan du flyve til Hong Kong lufthavn (væsentlig større end den i Macao) og sejle med båd til Macao. Det er dog den dyre løsning til 275 Hong Kong Dollars.

Du kan også tage den nyåbnede bro for 65 Macao Dollars for en tur i bus over broen.

På Hong Kongsiden er såvel færge samt bro ved Hong Kong lufthavn.
Med båd fra Hong Kong kan du vælge at sejle enten til Macao (nordlig del) eller Taipa (sydlig del).

I Taipa er alle de nye hoteller og kasinoer, mens det er i Macao at de fleste boer og det er her der er de små gader fra portugisisk tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *