Afveje: Maraton, løb og triatlon

Kalundborg Vintermarathon

I Kalundborg er der årligt et maraton i starten af januar – Kalundborg Vintermarathon – hvor deltagerne løber to runder af 21,1 km. ud igennem Røsnæs og retur til den arrangererne klubs klubhus. Bortset fra starten, hvor der løbes nogle få hundrede meter igennem skov til Munkesøen Stadion, resten af ruten er asfalteret.

En inden for bygrænsen af Kalundborg er ruten på fortov og cykelsti; men når løberne passere byskiltet løbes der i vejsiden. Især på Røsnæsvej er det fartligt at være løber. Skønt vejen er tosporet kører bilerne meget tæt på os løbere og hvis du som løber træder forkert og kommer til at tage et skridt længere ud på vejen bliver du kørt ihjel.

Kalundborg Vintermarathon 2019

Bakkerne til Kalundborg Vintermarathon

Efter cirka 4 km. løb kommer første alvorlige bakke på Trøjeløkkevej omkring 100 meter inden der drejes til venstre for at kommer hen til bunden af Bøgebakken, som løberne skal følge hele vejen… på begge omgange. På første omgang står der gerne nogle få tilskuere og et par med kamera for at tage billede af deltagerne, som næsten alle går. – På anden omgang er der ingen mennesker.

Ved 10 km (og igen 31 km.) er der en mindre strid bakke; men det er ved 13 km-skiltet at 1,5 – 2 km. løb på bakker ligger på Nostrupvej. Herude er der åbent over markerne og det giver ofte gode forhold for kraftig vind.

Selve Kalundborg Vintermarathon

Jeg synes det er et meget kedeligt maraton. På første omgang vil de fleste kunne se andre deltagere, men måske løbe med et par hundrede meters afstand; men på anden runde er der dødt. Fra jeg kom igennem depot ved halvmaraton og de næste 10 km. ud til 10 km-skiltet var jeg helt alene. Derude var jeg så heldig, at jeg så en anden deltager som jeg overhalede og havde så endnu en løber nogle hundrede meter foran mig… som jeg dog først indhentede ved det sidste depot (37 km). De sidste 5 km. ind kunne jeg så foran mig se tre andre deltagere.

Det stykke ind fra depotet til klubhuset er meget kedelig. Fordelen her er dog, at man igen er inden for bygrænsen og der er fortov/cykelsti at løbe på, så der er lidt mere afstand til billisterne.

2019 Kalundborg Vintermarathon rute

Det bedste ved Kalundborg Vintermarathon er at der er chip-tidtagning (deltagerne modtager et armbånd inden start, som skal føres over en detektor efter første og sidste omgang). Men alle har samme starttid … altså bruttotid.

Depoter til Kalundborg Vintermarathon

Depoterne er meget bedre end til løb som Copenhagen Marathon og HCA Marathon; men der er for få. Der skulle løbes lidt over 7 km. inden deltagerne kom til første depot. Et velforsynet bemandet depot med vand, cola, rød saft, varm kakao, halve müslibarer, lakridskonfekt og bananstykker (måske mere, kan ikke huske det). Derfra var der 3 km. til et ubemandet vandstop inden løberne ved 16 km. var retur ved det førnævnte depot.

2019 Kalundborg Vintermarathon
2019 Kalundborg Vintermarathon

Derfra var der 5 km. ind til start og mål ved klubhuset som huser endnu et depot. – Her er der dog trængel, da der både er deltagere fra 10 km. og halvmaraton, som er færdige med deres løb og derfor bevæger sig rundt og kan stå i vejen. Du er som maratonløber dog nødsaget til at stoppe og bruge den tid det tager, for der er 7 km. til næste depot.

I mål er der tradition for suppe. I år var der både tomatsuppe og karrysuppe eventuelt med nudler til deltagerne, som kan indtages i klubhuset. Her er det en fordel af være maratonløber, for vi er så få at både 10 km. og halvmaraton deltagerne er gået hjem og der er nu plads til at sidde og slappe af i klubhuset og tale med de andre maratonløbere.

Kalundborg Vintermarathon

Arrangør: 5 Tårns Motion
Start og mål:
Lundemarken 64
4400 Kalundborg

Pris: 220 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *