Afveje: Maraton, løb og triatlon

Brocken-Marathon Harz-Gebirgslauf

Brocken-Marathon til Harz-Gebirgslauf er navnet for maratonløbet, hvor ruten går over Bloksbjerg (1142 m.). Løbet starter og stoppe samme sted i Wernigerode (Harzen), Sachsen-Anhalt, Tyskland.

Det vil være forkert at sige, at Brocken-Marathon er et nemt maraton; men det er i hvert fald heller ikke svært eller uoverkommeligt.

Højdefrofil for Brocken-Marathon

Forsøger man at løbe hele vejen (især første gang man er med) så bliver det et hårdt løb; men løb og tag nogle gåpauser når det er ekstra stejlt, så er det forholdsvist nemt at komme igennem.

På hjemmesiden har arrangørerne godt nok skrevet “Nur sehr gut trainierte Läuferinnen und Läufer sollten diese Herausforderung riskieren.”

Men det er altså noget vrøvl. Selvfølgelig er det et maraton og dumt at tror det er Berlin om igen. Du løber ikke på asfalt og bortset fra på toppen af Bloksbjerg er der nok ingen tilskuere. Er det uvejr er det da også mindre sjovt og kan blive en kamp med vejret.

Jeg tror faktisk det er et ekstra godt løb til dem, der ikke løber så meget.. som går en del på deres lange løbeturen. De vil nemt komme igennem Brocken-Marathon.

Brocken-Marathon illustration 2018

Mit Brocken-Marathon

Jeg tog på SEfarie med Jari de første 25 km. hvor vi fortalte historier, tog billeder og nød turen (især på toppen og de første på km nedløb er forrygende).

Omkring 25 km kom der desværre nogen op til os, som vi havde passeret på vejen op af Bloksbjerg.. og der gik der lidt en lille djævel 😈 i mig… de skulle ikke have lov til at løbe fra mig… så jeg kom til at overhale tilbage, uden at give Jari besked… og efter nogle minutter begyndte jeg at løbe.

Det var fine stier at løbe på, så det kunne jo ikke passe, at jeg skulle løbe langsommere ned af bjerget end jeg gør til flade internationale maratonløb. Så jeg holdt tempoet oppe indtil omkring 32 km. hvor der kommer en stigning, som jeg gik på, og så igen løb derfra hen til vist 37 km. hvor jeg igen gik på stigning.

Der gik desværre længe inden jeg så nogle skilte med afstand, først da jeg så skiltet med 3 km til mål (noch 3) havde jeg styr på, hvor jeg var.

Sjovt nok var de disse sidste meter, at jeg så danskere, herunder fra Silkeborg … Triatlon, Århus 1900, HCA-maraton eller halvmaraton t-shirt m.m. Men da kørte benene jo bare, så jeg hilste og løb videre. De sidste km. blev løbet i 4:36 km/km. i følge mit gps-ur og sidste kilometer i 4 minutter rent.

Hele vejen igennem maratonløbet tog jeg mig rigelig tid i depoterne. Desværre er første depot ved 9 km. og det er langt at vente.

Efter løbet – arrangementet
Det tog knap fire minutter, at hente mit startnummer.. men det kun fordi, der stod så mange i vejen, folk der bare kiggede i “expoen” (meget, meget, meget lille), som foregå et et rum på første sal af rådhuset, der er placeret i centrum omgivet af små gade, som mere eller mindre er gågader nu. – Jeg havde ingen kø ved nummerudleveringen og skulle ikke engang vise ID.

Efter løbet fik jeg straks udprintet et diplom (urkunde) i A5 med farver.. og endda en plastiklomme til at beskytte diplomeret, fantastisk! Blev printet i et telt lige ved mållinjen.

Min indleverede taske fik jeg udleveret uden kø, og jeg kom også i bad uden kø. Det fungerede så godt det hele.

Jeg manglede vand og cola i mål. Der var noget øl (måske alkoholfrit og andre andre tyske drikke, som jeg ikke kender til), der var også lidt frugtstykker; men i forhold til depoter på ruten, tror jeg der manglede lidt. Dog skal det siges, at vi havde fået nogle billetter, der kunne byttes til mad (suppe) og øl; men jeg løber ikke med små stykker papir (de bliver opløst af sved undervejs), så jeg havde dem i min taske i bagageindlevering ved badet.. og jeg gik ikke retur til målområdet for, at bytte billetterne til mad.

Tag med til Harz-Gebirgslauf / Brocken-Marathon, det er slet ikke hårdt; men et skønt anderledes løb (dog ingen cola! i depot eller efter løb). Et dejligt anderledes løb i afslappet stemning og uden en masse kø.

Brocken-Marathon er mit første maraton i delstaten Sachsen-Anhalt i min vej rundt om, at løbe maraton i alle tyske delstater er jeg nu oppe på løb i de otte af de 16, så halvvejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *