Afveje: Maraton, løb og triatlon

Int Bad Pyrmont Marathon

I juli måned er det småt med maratonløb; men i Niedersachsen (Tyskland) afholdes årligt Int. Bad Pyrmont Marathon, der i 2019 blev afholdt for 30. gang.

Med start klokken 13 i juli måned må det forventes, at det bliver et varmt løb; men heldigvis er det meste af løbet i skov på bjergskråninger, så der er skygge det meste af løbet; men der er så også bakker hele vejen. Cirka 700 højdemeter i alt, hvor man starter med at løbe op og slutter nede i Bad Pyrmont by på en bred grusvej, der har adskillige spisestæder på begge sider med udendørs servering.

Int Bad Pyrmont Marathon

Ruten: Da jeg kiggede på ruten (før og efter løbet) kunne jeg ikke finde rundt det; men ruten er super godt markeret og der er rigeligt med frivillige hjælpere til at guide dig rundt på skovstierne.

Int Bad Pyrmont Marathon 2019 rute
Grafik: Int Bad Pyrmont Marathon 2019 rute

En del af ruten skal gennemløbes to gange og kaldes også anden runde, men selv på “anden runde” er der lidt afvigelse fra ruten – og med løb i skov er det på ingen måde kedeligt.
Int Bad Pyrmont Marathon højdeprofil
Da ruten har over 700 højdemeter er der flere stejle stigninger og nedløb.

I 2019 var vi over 200 tilmeldte til maraton; men med temperaturer over 30 grader, var der mange der ikke gennemførte, kun 146 maratonløbere.
333 gennemførte halvmaraton, og cirka 150 på 10 km og 150 på 5 km. … Dertil to vandre-distancer.

Desværre er de andre starter forskudt meget fra maraton, så forvent mange flere mennesker i målområdet end for det antal, der er tilmeldt “dit” løb. Det er dog fortsat et lille og overskueligt løb og målområdet er rigeligt stort nok til deltagerne; men som maratonløber er du nok langt mere træt end de andre, som summer omkring dig i målområdet og ikke tager hensyn til, hvor træt du er.

Maraton expo

Udlevering af startnumre samt eftertilmeling sker i det gule Konzerthaus, rundt om hjørnet for målområdet.
Forvent kun en enkelt lille bod der sælger sportstøj, en bod der sælger pasta (kan købes inden løbet for 4€ .. det er dyrere i boden), en enkelt bod der sælger øl og vand.

Maratonpris: Jeg gav 40€ på dagen, kan købes tidligere for enten 32 eller 36€.
For de 40€ fik jeg både nummerbælte, løbstaske (mulepose med ekstra lomme), samt et par løbesokker.

2019 Int Bad Pyrmont Marathon start
Foto: 2019 Int Bad Pyrmont Marathon start

Løbet er så lille (og med første start kl. 13), så det hele bliver stillet op og tages ned igen lørdagen, hvor løbet afholdes. Kommer du inden klokken 8 er der nok ingen tegn på løbet og klokken 22 er der nok kun et enkelt banner tilbage hængende i trætoppe.
Jeg holder meget af disse små, effektive løb.

Tidsgrænse: Der er tidsgrænse på 6 timer, men fire brugte over 6 timer og blev godkendt i 2019.

Bad Pyrmont by

Bad Pyrmont er en lille søvnig kurby – og især inde omkring starten – ånder der fred og ro. Det er tydeligt at de folk, der bor i Bad Pyrmont ikke har hårdt fysisk arbejde.

Der er mange spisesteder i Bad Pyrmont, såvel på opløbstrækningen; men også rundt om samt nogle på hovedvejen: Südstraße (Google maps).

Indkøb: Der er adskillige supermarkeder i byen: Rewa, Lidl, Penny, Edika og Aldi.
Skal du “rigtig” på indkøbstur, skal du dog handle i Hameln; hvor du i øvrigt også sagtens kan overnatte før og efter løbet, Hameln er kun 25 km væk.
Husk tyske butikker har lukket på søndage.

Husk du er i en lille by i Tyskland, så kontanter (bargeld) er foretrukket. Jeg kunne hverken betale med kort på hotel, i byens bagerier (heller ikke den bager der var i Rewe-bygning).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *