Afveje: Maraton, løb og triatlon

Maratonklub

Der findes mange maratonklubber og de har forskellige regler for hvad der skal til for at blive medlem.. men også for spørgsmålet: Hvad er et maraton?

100 Marathon Club for UK og Irland
Som dansker skal du udover de samlede 100 maratonløb kræves det, at du har 10 på de britiske øer.
Ultramaraton, ironman triatlon tæller med.

Marathon Globetrotters
Når du har gennemført maraton/ultra i 10 forskellige “lande” kan du blive medlem.

Country Club Marathon
Kræver maraton/ultra gennemført i 30 forskellige “lande”.

Marathon Maniacs
Nok verdens største “maratonklub” med op imod 15000 medlemmer. De fleste bor i USA og klubben er meget fokuseret på netop USA.
Løber du mange løb i USA, de ikke alle største og mest populære, kan du måske få lidt rabat gennem medlemskab. Egentlig er det en virksomhed.

Klub 100 Marathon Danmark
Hverken ultramaraton eller ironman triatlon tæller med som maratonløb. Men i følge denne klub kan du selv tage tid og der skal kun være tre som gennemføre for at man kan kalde det et maraton og tælle det med.

50 States Marathon Club
Den “fornemste” amerikanske klub. Kræver løb i alle 50 stater, men ikke Washington D.C.

50 & DC Marathon Group
Maraton i alle 50 stater samt i D.C.

World Megamarathon Ranking 300+
Når du har rundet 300 maraton/ultra kan du komme på denne liste lavet af en gammel japaner, der opdatere listen World Megamarathon Ranking 300+ to gange årligt, som så sendes til nogle få og så ellers skal findes forskellige steder på nettet.

Der er flere klubber for at have løbet maraton på de syv kontinenter. Her er der strid om, hvorvidt øerne ved Antarktis kan tælles som Antarktis. De første løbere mener at det skal være på selve “fastlandet”, mens andre mener at øerne som tælles med som Antarktis også kan bruges om underlag for et maraton.